onsdag, april 05, 2006

Tab af turister lukker små butikker

Turisterne skal tilbage til Danmark - ellers mister vi arbejdspladser og mange små butikker i de kystnære områder må dreje nøglen om...

Udviklingskonsulent Claus Bøgelund Nielsen fra De Samvirkende Købmænd siger, at der bør gøres en særlig indsats for at tiltrække turister til de kystnære områder.

For gøres der ikke noget snart, så lukker de små butikker, og det kommer også til at gå ud over de fastboende i de tyndtbefolkede områder, siger Claus Bøgelund Nielsen.
Og det er økonomi og erhvervsminister Bendt Bendtsen enig i:

- Vi er nødt til at styrke den danske turisme mere og gøre væksten større. Vi ved at det går godt for by- og erhvervsturismen, men vi har mistet en masse tyske ferieturister. Derfor skal vi udvikle tilbuddene i kystområderne og det er der sat 40 millioner af til de næste par år, det kan foreksempel være flere og bedre golfbaner, seniorparker, kultur og natur. Hvis vi ikke gør noget risikerer vi at miste endnu flere til de nye europæiske lande" siger ministeren til Regionalen.

Der er også lukket op for muligheden for 1500 flere sommerhuse i de kystnære områder, blandt andet på Lolland. Hvor husene skal placeres er endnu usikkert.

kilde: DR regionalen 25. januar 2006

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har længe gået og tænkt på hvorfor det er en udkantskommune?
Så på de to år jeg har boet her på Lolland er der ikke noget at sige til at turister og evt. tilflytter bliver bange for at komme her. der er udbrandte huse lystbåde havne der ikke bliver ved ligeholdt og mange ting som ikke behøver at koste en formue for at området ville blive mere turistvenligt.
Der er kommune valg i år så det var en muglighed at der skal nye koste til at feje.

solo sagde ...

Jeg har lagt en anonym kommentar da jeg ikke var oprettet,men jeg vil godt tilføje til at jeg har besøgt lystbåde havne i område og det er under alt kratik med broer og fasiliteter der vil Tysker eller Dansker ikke holde ferie Selv Rødbyhavn der er en stor havn var det så ringe med toilet og badeforhold og prisen er ikke billigere her er det godt nok Scanline der ejer havnen.Kommunen har vel en hvis opsyn og forpligtelse.