torsdag, marts 30, 2006

Nykøbing Turistinformation - svar til JB

Mit svar til JB...

Problemet med den professionelle markedsføring af Lolland-Falster tror jeg primært skyldes, - som du selv er inde på - at vaner, traditioner, ulyst til forandring, handlingslammelse, overspringshandlinger (for eksempel nedsættelse af kommissioner, råd, udvalg) som kvæler de helt nødvendige initiativer.

For mig er sagen helt klar:

Ansæt 3-4 personer, med initiativ og handlekraft og giv dem frie hænder - og nødvendige midler - til at gennemføre en reorganisering af hele turist/markedsføringsindsatsen for Lolland og Falster. Og denne task-force skal vel at mærke ikke udvælges blandt de personer, der allerede har demonstreret deres inkompetence i tilsvarende stillinger.

Lad mig give dig et meget overbevisende eksempel, som måske kan hjælpe dig med til at forstå, hvorfor turistbesøget svigter i Nykøbing:

Finn Krone (medredaktør på Lolland-Falster Links, LFL) har netop sendt mig følgende analyse af Nykøbing F. Turistinformations hjemmeside:

Hej igen Søren, sidder lige og læser din mail til Nykøbing F Turistinformation. For at det ikke skal være løgn virker disse links ikke, som de burde:

Teater
Teaterforeningen for Falster og Østlolland -- linket ryger til Kultnaut, hvorfor mon ikke til foreningens egen hjemmeside?
Kulturmejeriet - linket virker ikke, det gør vores (i.e., LFL)

Musik
Kobberkedlen linker til Kultnaut og ikke http://www.kobberkedlen.dk/

Gallerier
Atelier Holmgaard henviser til kultnaut og ikke til http://www.guldborgland.info/holmgaard/index.htm

Spisesteder
Hotel Liselunds Restaurant link virker ikke - det gør vores.
Restaurant Holger - link virker ikke.

Lolland-Falster Links indeholder links til 13 spisesteder i Nykøbing F, mens Turistforeningen kun nævner 6, hvoraf de 2 links altså ikke virker.

Caféer
Bjørnebageren - link virker ikke.

Altså: Af de relativt få links, virker en stor del slet ikke, og der er henvisninger til steder, der ikke har tilknyttet link, men som HAR egne hjemmesider.

Når man har personale ansat, der ikke angang er i stand til at holde en meget simpel (og ret elendig) hjemmeside opdateret, er der ikke noget at sige til, at det går skidt med turistindtægterne. Der står intet på hjemmesiden om de ansattes kvalifikationer/uddannelse (kun deres titler), men lad mig gætte: der er ingen webdesignere eller mediefolk blandt de ansatte. Og hvorfor ikke? Hvem har ansat det nuværende personale? Og hvem har forlænget deres ansættelseskontrakter? Og hvem dækker det økonomiske tab de påfører kommunens borgere? - det gør borgerne vel selv (ganske vist uden at de er klar over det).

Måske det var på tide, at få vinduerne op så der kan komme lidt frisk luft ind? Og det er jo dit (og de øvrige folkevalgtes) ansvar at det sker. Jeg forstår, at det kan kræve sin mand/kvinde at lufte ud, men af og til er man jo nødt til at tagen sagen i sin egen hånd.

Den nye weblog er fra min side tænkt som en hjælp til dette formål, nemlig til at flytte debatten til offentligheden. De færreste med halvdårlig samvittighed bryder sig om offentlighed. Men måske hjælper det at tænke på, at det i den sidste ende er til gavn for borgerne i regionen og det er vel det, det til syvende og sidst drejer sig om?

Nå, det blev en længere epistel. Jeg selv er jo kun ansvarlig for mig selv og har intet 'i klemme' økonomisk idet Lolland-Falster Links mm. er betalt helt af min egen lomme, selvom det måske havde været mere rimeligt om turisterhvervet havde stået for driften.

Venlig hilsen

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg har først lige set din blog, og læst med interesse....og hold da op hvor har du ret mht. mangt og meget. Jeg synes også at Nykøbing F. har en særdeles elendig turistinformations-side.
Jeg har flere gange villet sende links til venner ude i verden om mit område og den nærmeste store by, men det største billede på siden er af 6 tåbelige mennesker, i stedet for nogle flotte billeder fra området!!!!!!
Venlig hilsen også en tilflytter