mandag, marts 27, 2006

Brev til direktøren for Turistinformation i Nykøbing

Kære Svend-Erik Kristensen,

Inspireret af det svigtende turistbesøg i 2005 i Nykøbing har jeg gennemgået jeres website

http://www.tinf.dk/

omhyggeligt i et forsøg på dér at finde forklaringen på det meget utilfredsstillende resultat af den turistmæssige markedsføring af Nykøbing og omegn forud for turistsæsonen 2005.

I den forbindelse har jeg nogle kritiske kommentarer til websitets opbygning og layout og - ikke mindst - websitets indhold.

1. En banal fejl: de to billedfelter i venstre side på samtlige websider er forkert formatteret (boxen hvori billedet vises korresponderer ikke til billedernes størrelse) hvilket gør, at billederne vises forvrænget. Det gælder samtlige billeder i dette felt og skyldes en programmeringsfejl i styringen af visningen.

2. De små billeder er ikke velegnede til at gøre en potentiel turist interesseret i at besøge byen. Billederne har et altfor indforstået, lokalt indhold. Husk at disse billeder primært skal tiltrække udenlandske turister.

3. Dårlig billedkvalitet er i øvrigt en gennemgående svaghed ved hele jeres website. Samtlige billederne er altfor små og gnidrede, og er slet ikke af professionel kvalitet. Prøv at besøge

http://www.lokalnyheder.nu/?Id=3667

og læs min anmelde af websitet 'Billeder fra Lolland', som viser en samling af den meget dygtige fotograf Jesper Hjelme's billeder - så vil du forstå hvad jeg mener.

4. Beskrivelser af seværdighederne er mildest talt meget summarisk: kun et link til en kedelig, uinspireret side med praktiske oplysninger. Hvor er begejstringen, salgstalen, inspirationen, engagementet? - svær at få øje på ikkesandt?Hvorfor ikke sende en dygtig fotograf i marken og tage nogle indbydende billeder af seværdighederne og kontakt dernæst en person, der kan skrive medrivende og engageret om Nykøbings herligheder? Det kunne måske hjælpe med til at standse tilbagegangen i turisttallet næste år.

Husk at jeres vigtigste publikum er potentielle turister, der i øjeblikket sidder forskellige steder i Europa og planlægger sommerferien 2006.

5.
Og til slut, og måske allervigtigst, find en kompetent webdesigner og en ligeså kompetent webredaktør. Jeres nuværende hjemmeside bærer i alt for høj grad præg af, at at være amatørarbejde. Der findes mange dygtige webdesignere i Nykøbing, som kunne varetage denne opgave.
I er jo en meget vigtig del af Nykøbings erhvervsliv som ansvarlig for at tiltrække kunder/turister til byens forretninger og seværdigheder. Det er et stort ansvar, som bør tages langt mere alvorligt end det sker i dag.

Jeg vil meget gerne høre din mening om mine kommentarer herunder hvilke initiativer Nykøbing F. Turistinformation planlægger for at bremse tilbagegangen.

Med venlig hilsen

Søren W. Rasmussen

Ingen kommentarer: